6. 11. 2013

Jak se má člověk vyznat v tom informačním nepořádku a hledat pravdu?

Poslední odstavec článku, kde G. Edward Griffin odhaluje největší tajemství peněz. Ale hodí se na jakékoli masově šířené informace. Celý článek najdete zde:

"Myslím, že s tím se musí poprat každý sám. Když jste navíc starý jako já, ucítíte lež na sto honů. Zaprvé musíme přestat být pohodlní a začít si uvědomovat některé věci, které nemáme servírované přímo před očima. Rozhodně se odpovědí nedobereme tak, že budeme večer koukat na zprávy, které jsou silně filtrované. Takže první krok je přestat sledovat tyto kanály, odpoutat se od nich. A udělat si trochu toho vlastního výzkumu. Problém je, že do toho se nikomu moc nechce, většina lidí se o nic nezajímá. Ale pokud opravdu chcete, informací je spousta. Vy samozřejmě zprvu nevíte, co je pravda. Čím víc se ale snažíte, tím lépe se orientujete a odlišíte relevantní informace od nesmyslů. A začnete si všímat, že ten mechanismus je pořád stejný a není moc sofistikovaný, protože stále vychází a není třeba ho měnit. Hlavně musíte být sám k sobě poctivý a jít do hloubky. Začněte a uvidíte."Více na: http://zen.e15.cz/pribehy/g-edward-griffin-odhaluje-nejvetsi-tajemstvi-penez-1035752#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink

1 komentář:

  1. Hezký, opravdu to asi platí na všechno. Je vždycky pohodlnější věřit tomu, co je patrné na první pohled. Ovšem málokdy je v tom obsaženo to podstatné.

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů