20. 3. 2018

19. 3. 2018 dopoledne

Tak nám zvolili Putina, paní šéfredaktorko! Co budeme psát?
Že ještě nemáte pokyny? Tak to budeme muset počkat. Zatím bych tu teda něco měl. Co byste řekla třeba tomuhle: "Neurvalý amatér Zeman vyautoval českou diplomacii" Nojo, vy asi teď nemáte čas si to přečíst. Nevadí, však to znáte, co v tom asi je. Končí to jako obvykle: "Opravdu trapný pohled na to, jak se Zeman neprofesionálně, buransky potácí v zahraniční politice, jak nám škodí, jak Česko čím dál víc ztrapňuje dokonce už i v Číně." Dobrý, ne?
No ale k těm volbám. Jak jsem se tak rozhlížel, tak všude ticho. Nikde nic. Tak že bysme to postavili třeba na malém zájmu o volby? Že to vlastně bylo jen o fous? Jako když se tehdy volil Havel a kdyby byli nezavřeli Sládka a Václav si to tam sám nehodil, tak šly dějiny jinak? No a Putina vlastně volilo taky jen nějakých ubohých 55 milionů. Co to je na ruské impérium? Kdyby byli neobjeli s vrtulníky všechny soby v Jakutsku, kdoví, jak by to vůbec dopadlo? Ještě bychom se divili.

Co že říkáte? Že těch lidí přišlo dost?
No bodejť by ne! Mnoho lidí... ne mnoho - tisíce, desetitisíce lidí se jako na běžícím pásu přiznávalo, jak je jejich zaměstnavatelé nutili jít k volbám, a dokonce přitom volit Putina! Vždyť jak to říkal ten, no jak se jen jmenoval... nevadí, třeba mechanik Jevgenij z Moskvy, prý: „Řekli mi, že jestli chci dál pracovat, musím k volbám a volit, tak jsem šel“. Nebo ta lékařka Jekatěrina, co si ji zavolal sám primář a připomněl jí, že ještě nevolila, tak ať si už jde. No považte, ten hrubý nátlak! Kde máme lidská práva! Tyhle incidenty přece jasně ukazují na fakt, že volby v Rusku nebyly demokratické. I pan Porošenko se nechal slyšet, že volby v Rusku byly jen politickou fraškou, a mával přitom plombami od volebních uren. A ten o tom panečku něco ví.
Na to že je ještě čas?
Dobře. A co tohle: "Putin za své zvolení vděčí své fyzičce, kterou má díky jelení krvi. Prý se v ní koupe a pije ji." V Blesku za to fakt dají krk!
Já vím, je to moc daleko od tématu. Myslel jsem si to. Ale nevadí, schovám si to, až to Rusové sbalí v Sýrii. Pak se bude každá zpráva hodit. 
Vezmeme to tedy z jiného konce. Votápek v DVTV dneska správně řekl, že Rusko je zaostalé a Putin s využitím nečestných triků svých pánů soudruhů z tajných služeb uměle udržuje konflikt na Ukrajině. A i sám Šír řekl, že Rusko je (jak samozřejmě všichni moc dobře víme) dlouhodobě neúspěšná země a Putinův režim je neefektivní". A na to můžete dát krk, protože ten Šír je z Fakulty sociálních studií a tam to všechno mají stopro zmapované. Ono se to Putinovi vládne, když Rusům namluvil, že Západ je v hluboké krizi a taky v rozkladu a že se s tím už nedá vůbec nic dělat. A představte si, že ti prostoduší mužici tomu fakt věří, přestože teď už tu není žádná železná opona a někde mají dokonce i internet. A myslí si to hlavně ti, co na Západ jezdí! No věřila byste tomu?!

Píp - píp - píp (telefon, Tržiště 365/15, Malá Strana)
Yes.
Yes please.
Of course.
Trust me.

Takže jak??? 
Neplatné volby? Že nás to hned nenapadlo! Přece ta skupinka jeptišek, co jim ještě ve volební místnosti matka představená kontrovala správně vyplněné lístky! Nebo ta žádost o ruku u volební urny. A dokonce prý tam někde hrozili Saramatou! Bože chraň! Co už si v tom Rusku nedovolí!
Ještěže ten prozíravý Navalný měl prorocké vidění, že může dojít k manipulaci s volebními lístky. A bác! Nevidíme to snad od samého rána ve všech sdělovadlech? To je pane hlavička tenhle Navalný, ten měl kandidovat, to už by si nějaký Putin ani neškrtl. Že je pravomocně odsouzený? Ale prosím vás, co to dneska je?
Á... už to mám: "Ruská volební komise anulovala výsledky nedělních prezidentských voleb!" To bude panečku titulek! Pod to pak šestkou písmenky dáme zbytek zprávy "v pěti okrscích, kde prošetřuje údajné neregulérnosti jako vhazování více lístků jednou osobou do urny." A pokračování zase tučně: "Informovala o tom agentura AP s odvoláním na předsedkyni volební komise Ellu Pamfilovovou." 
Tak to bychom měli. A co ještě tohle: Volební komise přesto tvrdí, že nezaznamenala porušení volebních pravidel, které by výsledek hlasování jakkoli ovlivnilo." Jaképak "nezaznamenala"? To bychom se na to podívali! Všichni jsme to přece jasně viděli na těch velmi kvalitních záznamech z bezpečnostních kamer, jak se tam pěkně viditelně nezákonně manipuluje s volebními lístky. Jak jsem řekl, od časného rána jsou toho plná sdělovadla. Já myslím, paní šéradaktorko, že s tímhle už zaplníme první stránku. 
A kterou tam mám dát ještě fotografii? Nějakou z toho včerejšího srocení na Manéžním náměstí, jak se tam pár stovek zaplacených moskevských bezdomovců jakoby radovalo z vítězství "gosudara"?
Říkate, že třeba na téhle se Putin usmívá docela neškodně? 


Prdlačky! Vždyť on se nám normálně směje do ksichtu!!


2 komentáře:

  1. Tak to je přesný!!! Proto ani netřeba některá česká (teda většinu z nich) média číst. Je to pořád tento stejný scénář.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný, jen je potřeba dát pozor, aby to tu nevymazali jako video "Protimigrační demonstrace ve vých. Německu". :-)))
    Moc vám tady fandím a přeji vám i sobě další skvělé články a zajímavé překlady.
    David

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů