28. 7. 2014

Z knihy Šok z bohů

Aby to nevypadalo, že už na blog prdím, tak sem šoupnu úryvek z knihy Šok z bohů od autora Ericha von Dänikena. Není to proto, že bych snad neměl o čem psát, naopak - nevšední zážitky a zkušenosti (např. lehounké přičuchnutí k několika minulým životům) se mi kupí tak překotně, že není v mé moci je házet na "papír" v časové a významové návaznosti tak, aby byly dostatečně pochopitelné. Až se to, pokud vůbec, zklidní, určitě si nenechám vše jen pro sebe :-)
MichalB


Diodóros s úctou dodává, že Chaldejové měli ze všech lidských kultur největší astronomické znalosti i zkušenosti se sledováním hvězd. Největší záhadou však je jejich představa o délce lidské historie:
„Těžko však budou hledat někoho, kdo uvěří jejich představám o tom, jak dlouho už se zabývají vznikem vesmíru a historií. Podle jejich údajů uplynulo čtyři sta sedmdesát tři tisíc let od Alexandrova tažení...“
Cože? 473 000 let...


Nerad bych takové úvahy považoval za bernou minci, jakkoliv to tvrdí i sumerský seznam králů. Byl nalezen v iráckém městě Chórsabád, v údolí řeky Tigris. Je to několikaboký kus kamene. Na každé z jeho stran jsou vyryta jména králů s údaji o letech jejich vlády. Věda tento ojedinělý nález opatřila katalogovým heslem WB 444. Dnes ho můžete obdivovat v oxfordském Ashmolean Museum. A co že je tam psáno?
„Když království sestoupilo z nebe, bylo království v Eridu. V Eridu byl králem Alulim a vládl 28 800 let. Alalgar vládl 36 000 let. Dva králové, 64 000 let vládli.
V Bad-Tibiře vládl En-men-lu-ana 43 200 let.
En-men-gal-anna vládl 28 800 let.
Bůh Dumuzi, pastýř, vládl 36 000 let. Tři králové, 108 000 let vládli.
V Laraku vládl En-zib-zi-anna 28 800 let. Jeden král, 28 800 let vládl.
V Sipparu byl králem En-men-dur-anna, který vládl 21 000 let. Jeden král 21 000 let vládl.
V Suruppaku byl králem Ubar-tutu. Vládl 18 600 let. Pět měst, osm králů. 241 200 let vládli.
Přišla potopa. Po ní opět sestoupilo království z nebe. V Kisu bylo to království. V Kisu byl králem Ga-ur. Vládl 1200 let.
Gulla-Nidaba-anna-pad vládl 960 let. Zukakip vládl 93 900 let. Atap vládl 600 let, jeho syn 840 let.
Etana, pastýř, jenž vystoupil do nebe, byl králem. Vládl 1560 let. Jeho syn Balih vládl 400 let.

Tizkar, syn Samugův, vládl 305 let...“
A tak dále.
Podle WB 444 vládlo deset králů před potopou dohromady 456 000 let. Po potopě „opět sestoupilo království z nebe“. 23 králů, kteří se po ní vystřídali na panovnickém trůně, to stále ještě dotáhlo na 24 510 let, tři měsíce a tři a půl dne vlády!
Nelze nepřipomenout, že též deset biblických praotců před potopou se těšilo požehnanému věku. Adam se dožil více než 900 let, Enoch zmizel v 365 letech, když se v létajícím voze vydal směrem k nebi. Jeho syn Metuzalem žil vskutku požehnaných 969 let.
Věřící židé i věřící křesťané berou tyto časové údaje doslova. Zatímco údaje chaldejských astronomů nebo léta vlády v Královské listině WB 444 „pochopitelně“ zpochybňují.
„Mýlíme se všichni, jenže každý jinak!“ (Georg Christoph Lichtenberg, 1742 až 1799)
Dokonale se podařilo někdejší návštěvy mimozemšťanů během dalšího vývoje lidstva zpochybnit, znevážit, zatajit. 

Jsme alespoň dnes chytřejší?

Anotace k této knize:
"V knize Šok z bohů z roku 1992 brilantní vypravěč Däniken putuje historií všech kontinentů (počínaje rokem 1492 a konče žhavou současností) a se sugestivní naléhavostí podpořenou úctyhodnou vědeckou akribií dokazuje, že Zemi v minulosti dávné i nejbližší nesčetněkrát navštívila poselstva z cizích hvězdných soustav na záhadných létajících strojích. Na mnoha vzrušujících příbězích dokládá, jak oficiální orgány velkých států bojkotují seriózní výzkum těchto "návštěv" a stop, které po sobě zanechaly, a jak se leckdy i výhrůžkami snaží smést ze stolu důvěryhodná svědectví lidí, kteří se s UFO setkali"

3 komentáře:

  1. Dänikena jsem vždycky měla moc ráda. Sice mi přišel trochu ulítlej, ale vždycky jsem doufala, že na těch jeho tvrzeních něco je. Teď se divím, že ho minulý režim vůbec dovolil. Když se teď dívám na to, jak nám současné teorie zamotávají hlavy o minulosti, tak si říkám, že to byl takový úvodní dýchánek, ty jeho knihy, do světa pro nás neznámého. Ale je moc fajn. V současné době prý jsou rekordy v životě lidí 150 let ... čímpak to asi bude? Nebo je to jinak? M.

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.seberizeni.cz/nejstarsi-clovek-se-dozil-256-let/

    OdpovědětVymazat
  3. Len taká myšlienka - čo ak rok nemal takú dĺžku ako dnes? Vo Védach sa spomína letopočet "Od obdobia troch Sĺnk" (asi pred 600 000 rokmi), ako sa vtedy počítali sezóny, čo ak bolo jedno kedy zasiali, lebo stále bolo leto? Tiež nemožno úplne prehliadnuť teóriu kolízie Saturnianského systému so Slnečnou sústavou v dávnych dobách (pozri napr. http://saturndeathcult.com/the-sturn-death-cult-part-1/a-timeless-age-in-a-purple-haze/, jeho dátovanie je asi trochu mimo, ale teória nevyzerá zle), ako by v takej konštelácii vôbec bolo bez moderných prostriedkov merať čas? Ak myslím na Hyperboreu, tak jej divný mechanizmus perfektného polárneho kontinentu s riekami tečúcimi do "stredu Zeme" by aj celkom pasoval ku "Polárnej konfigurácii" Saturnianského systému..

    s0lar

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů