12. 7. 2014

Utajená archeologie

Od přítele mi přišlo mailem, a protože i kdyby z toho všeho bylo jen jedno procento pravdivé, stojí to za zamyšlení.
MichalB


V roce 1982, na 61° sev. šířky na břehu řeky Lena (Rusko), 140 km nad Jakutskem ve výšce více než 105 až 120 metrů nad řekou v oblasti Diring-Jurjach Prilenskoj odkryla archeologická expedice Akademie věd SSSR nejstarší osídlení Ruska ze všech, co dosud známe. Osada byla nazvána Diring. Její stáří bylo stanoveno nejlepšími archeologickými, geologickými, geologo-geomorfickými, paleomagnetickými a dalšími moderními metodami na 3 milióny let. Za 13 let, do roku 1995, bylo vytěženo více než 32 tisíc metrů čtverečních vrstev svědčících o staré kultuře, objeveno více než 4500 předmětů kultury starověkých Rusů, včetně kovadliny, svodidel, různé pracovní nástroje, atd.
Přítomnost tohoto sídliště pradávné kultury je v souladu s geologickými daty o existenci velkého kontinentu (Arktidy) v třetihorní a čtvrtohorní periodě kainozojské éry v blízkosti současného severního pólu, který se potopil na dno Severního ledového oceánu v důsledku začátku zalednění a s ním související potopy (jeho zbytky mohou být podvodní hřbety Lomonosova a Mendělejeva), a také s védickým a avestickým eposem, podle kterých existovala pradávná civilizace, jež byla nucena v souvislosti s příchodem chladu migrovat na jih mnohými proudy, jež dělily stovky a tisíce let. Teprve po stovkách tisíciletí, když Rusové odešli na jih, podle legend potkali jiné – černé lidi, objevivší se z Afriky.
Takový nález pravěkého osídlení (stejně jako jazykové údaje) jednoznačně vyžaduje, aby byly revidovány stávající názory na světovou historii. Především – neodpovídající skutečnosti o historii Ruska až od 8. – 10. století (charakteristické momenty této fantomové historie: Rusové = směs Ugrofinů s Tatary, divocí modloslužebníci provozující lidské oběti, kterým teprve Cyril dal písmo, Vladimír víru, Rurik státnost, Romanovci imperium atd.)
Po právu je třeba poznamenat, že pod vlivem odkrývaných faktorů se stále častěji začaly objevovat práce, ve kterých se počátku Rusi od „nevelkého plemene od Novgorodu“ v 9. století ustupuje dále do hloubi tisíciletí. A kromě toho i ve vyjmenování variant Rusi jako např.: Kyjevská, Rjugenská, Meklenburská, Španělsko-galicijská, Pomořanská, franko-rusionská, Norvéžsko-nidarská, Švédsko-laplandská, Povolžská, Černomořská, Jihouralská, Středoasiatská, Maloasiatská,… se projevuje už duchovní obsah Ruska.
Všimněme si i vykopávek Okladnikova, nálezce ruského hrobu vztahujícího se k období 100 – 35 tisíc let před letopočtem, a vykopávek v Oleněostrovském pohřebišti, kde byl objeven hrob starověkého ruského žrece v úplném obřadním oděvu (30. tisíc let před letopočtem).
V roce 1987 bylo na jižním Uralu v Čeljabinské oblasti archeology (a také dětmi a americkými družicemi) objeveno starověké město - astronomická observatoř Arkaim. Leží na 52°32´ sev. šířky a 60° východní délky. Odhadovaný věk 4 – 2 tisíce let před letopočtem. Je starší než podobná stavba v Anglii – Stonehange, která leží prakticky na téže zeměpisné šířce (51°11´). Geometrické parametry (jako poloměr kruhů, umístění hlavních os atd.) jsou, jak potvrzují archeologové, stejné s přesností na centimetry.
Z arkaimského naleziště jsou dobře známé skulptury jogína, astrologa, různá umělecká díla z rozličných kovů, z bronzu, obrovské staré ruské tavicí pece, studny atd.
V červnu 1992 vznikla v OSN zpráva archeologů, že vedle Arkaimu v Sintaštském pohřebišti spočívá prach kněze a bojovníka Zaratuštry (Zarathustra, Zoroastr). Zaratuštra, syn Staroaštra z vesnice Spitama žil v horách Charati na Jižním Uralu ve městě Agartha (poblíž nynějšího Zlatústa v oblasti hory Tagany). Tam pro arkaimského vládce Yumu vytváří bojový kolový vůz a také sestavuje své učení Avestu („První zprávu“) – fakticky první náboženský systém na bázi staroruských véd („Znánij“).
V roce 1978 v Sin-ťiangu, autonomní oblasti Čínské lidové republiky, při vykopávkách v Rudé mohyle archeologem Binchaiem bylo nalezeno 113 mumifikovaných těl - zbytků ruské mise pedagoga a guvernéra Prigosty. Věk mumií se odhaduje na 4 tisíce let.
Kulturní stopy ruské rasy v 7. – 3. tisíciletí př. n. l. v celém prostoru evropské staroruské pracivilizace jsou archeology podmínečně nazvány „tripolská kultura“, „kultura lineární keramiky“, „faťjanovská kultura“, „kultura válečných sekyr“, „provázková kultura“ atd. Takže – týkaje se dvou posledních typů (3. tisíce let př. n. l.) vykopávky na východ od Dněpru poskytly více než 30 tisíc kusů hliněných soch s více než tisícovkou různých ornamentů, včetně s často se vyskytujícím běžným křížem i árijským křížem rotujícím – svastikou.
Je třeba také poznamenat, že nedávno se objevily informace o existenci archeologických nálezů - stop rozumné aktivity dávných civilizací - z doby stovek milionů a miliard let před námi. Darwin tvrdil, že člověk není starší než 100.000 let. Před ním - neandrtálci, Australopithecus, ... Tak jak je to?:

Nález z Texasu. V roce 1934 nalezl Max Hahn ve skále staré zhruba 140 milionů let zbytky kladiva. Dřevěná násada zkameněla a kovová hlava je vyrobena z neobvyklého železného materialu: 96% železo, 2.6% chlor a 0.74% síra. Kov neobsahuje žádný uhlík.

Kronika „utajené archeologie“:
16. století - Peru, ve stříbrných dolech byl objeven 18 cm dlouhý hřebík. Věk - stovky milionů let;
1840 – kostry, stáří 2 miliony let;
1852 – Massachusetts, při odstřelu v povrchovém dole byla ve vrstvě horniny nalezena váza ve tvaru zvonu s výzdobou složitého květinového vzoru;
1891 – po rozbití kostky uhlí našla jistá americká dívka zlatý řetízek o váze asi 200 g. Stáří uhlí - stovky milionů let;
1897 – kresba na kameni, 320 – 360 milionů let;
1830 – Philadelphie, mramorový blok a vyřezaným písmenem "pí", 35 – 40 milionů let;
1844 – zlatá nit, 320 - 360 milionů let;
1844 – železný hřebík, 360 - 408 milionů let;
1852 – Massachusetts, nádoba s 6 postavami, přes 600 milionů let;
1856 – USA, kompletní lidská kostra; 33 – 35 milionů let;
1871 – Illinois, mince, 200 – 400 tisíc let;
1891 – Illinois, zlatý řetěz, 260 milionů let;
19. století, Kalifornie, zbytky pracovního nástroje, kosti, 10 – 55 milionů let;
19. století, Illinois, lidská kostra, 320 milionů let;
Konec 19. století, Itálie, geolog Giuseppe Ragazzoni nalezl v sedimentech lidské ostatky, 4 miliony let;
1950 – Mexiko, tábořiště, 80 – 90 tisíc let;
1927 – Nevada, zkamenělá stopa boty, která má na podešvi dvojitý šev. Nalezeno v sedimentech doby před 160 – 195 miliony let;
1928 – Oklahoma, několik betonových bloků s leštěním, 36 milionů let;
1928 – Oklahoma, v uhelném dole byly objeveny betonové bloky krychlového tvaru a fragmenty stěn z nich složených, 280 milionů let;
V mělkých vodách ostrova Galapágy potápěči objevili čtyřmetrové pilíře z poloprůsvitného materiálu, a na jednom z nich byla vyřezána značka ve tvaru rovnostranného trojúhelníka. Avšak ani diamantovým rydlem se nepodařilo rýt do tohoto současné vědě neznámého materiálu.
1961 – Sibiř, pracovní nástroje, 1,5 – 2 miliony let, (publikováno v roce 1984);
1983 – Turkmenistán, otisk lidské nohy, 15 milionů let;
1966 – Kalifornie, lidská lebka, podobná modernímu člověku, 55 milionů let;
1968 – Ohio, stěna s hieroglyfy, 45 milionů let;
1969 – vesnice Ržavčik, Tisulský region Kemerovského kraje, v uhelné sloji nalezen sarkofág se zachovalým tělem „Tisulské princezny(zdejší článek - pozn. překladatele), stovky milionů let;
1979 – Tanzanie, otisk stopy člověka, 4 miliony let;
60. léta – Mexiko, pracovní nástroje, 250 tisíc let;
Tisíce obrázků na kamenech objevených v Peru (motivy: lidé s dinosaury, astronomové pozorující oblohu teleskopy, operace srdce,…). Vygravírováno bylo asi před 60 miliony let.
Západní Transvaal (Jižní Afrika) – Za posledních několik desítek let horníci ve městě Ottosdal našli stovky kovových koulí: a) zhotovených z tvrdého modrého kovu s bílými skvrnami, b) duté koule s bílým porézním středem. Vláknitá struktura uvnitř a kolem pláště je nezvykle tvrdá, ocelí ji nelze poškrábat. Stáří 2,8 miliardy let (stáří Země se odhaduje na 6 miliard let, zatímco kromaňonský člověk na maximálně 40 tisíc let)

Rozumné vysvětlení - původci jsou předchozí pozemské civilizace, které však nemusejí nutně být pozemského původu.

Je třeba také poukázat například na informace z televize ze dne 12. 2. 2000, kdy v době 11-13 hod. v pořadu TVC, "Události" - Projekt "Čandar" zaznělo, že zaměstnanci Bashkirské státní univerzity informovali o nálezu reliefní topografické mapy vyryté do vrstveného kamene, která mohla být vytvořena pouze na základě pozorování z velké výšky. Odhadnutý věk je asi 50 až 120 milionů let.
Pokud je tohle všechno pravda, nebo je pravdivý alespoň jeden z nálezů, pak předložená fakta jsou zásadního významu: pokud existence inteligentního života na Zemi by byla stejného obsahu jako celý život vesmíru (což jsou desítky miliard roků podle zemských hodin), znamená to, že proces vzniku inteligentního života na Zemi může být pouze všekosmického původu, ale jeho vývoj probíhal mnoha civilizacemi.
Důkazy existence protocivilizací lišících se od nás fyzickými i biologickými parametry, vědomostmi, intelektem či technologickými možnostmi si lze odvodit ze známých staveb: Sfingy a egyptských pyramid, pyramid v Mexiku, soch na Velikonočních ostrovech, monumentálních staveb v Andách atd.
V oblasti archeologických důkazů jsme omezeni zatím známými fakty, mějme však na paměti, že v této oblasti je to s informacemi tak, že je mnohem více památek neobjevených než těch už známých.

překlad: Vlabi

9 komentářů:

  1. V mělkých vodách Galapág na pilieri z materiálu, ktorý si nepamätám, som zanechala značku - rovnoramenný trojúholník. tralalá ... B

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo ví, jak to všechno bylo a jak to nakonec dopadne a na co vědci nakonec přijdou...
    Faktem ale je, že třeba o vesmíru nevíme nic. (Myslíme si, že vznikl z velkého třesku. Třesk vznikl nahromaděním asi z uhlíku, vodíku a dalších chemických látek a fyzikálních zákonů, ale jak teda vznikl třeba ten vodík nebo uhlík? Z čeho to vzniklo? Pokud teda nic nebylo, jak je možné, že to z vzniklo z ničeho? Pokud tam je ještě temná hmota, tak by mě zajímalo, jak vznikla? Jak se může z ničeho udělat něco? Pokud tedy o vesmíru nevíme nic, tak klidně můžu říct, že je vesmír jakési bio-terárium a nějaká neuvěřitelně vyspělá rasa nás tam pěstuje a my jsme pro ně něco jako mikroby). O naší planetě toho víme jen velmi málo a stále vědci nacházejí nové a nové druhy živočichů, o kterých jsme nevěděli nebo jsme je považovali za vyhynulé. Ani přesně nevíme, kdy člověk na této planetě "vznikl" a jak vznikl, jestli evolucí nebo jinak. Všechno to jsou spekulace, odhady a výstřely do prázdna atd... Dějiny nám potvrdili, že to, o čem si lidé kdysi mysleli, že je pravda, je dnes lež a to, co si myslíme teď, že to tak určitě je, může být zítra úplně jinak. Takže prakticky o našem bytí či nebytí na tomto světě, v tomto vesmíru víme úplné kulové :D

    OdpovědětVymazat
  3. Zapomel jsi tam napsat ty sochy ktere nachazeji je to jak mala panenka trpaslik a uvnitr neposkozene panenky je kulicka panenky jsou velmi stare kulicky jsou presne kulate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za informace.
      Těch nálezů, které jsou v rozporu s obecně prezentovanou historií, je ale tolik, že by jim nestačila ani velká kniha, natož jeden pidičlánek na blogu. Článek byl myšlen spíše další kapkou v moři nebo v případě prvního shledání s něčím podobným jako možný startovní můstek v dalším hledání.
      Asi by se mnoho čtenářů divilo, co stálo na mém startovním můstku :-))))

      Vymazat
    2. Ahoj Michal B :)
      ten příspěvek, co si tu napsal, je velmi zajímavý a tajuplný a rád to čtu a je mi jasné, že je to jen kapka v moři, ale nabízí se otázka, zda je to pravda, co se týká toho stáří... Určitě si viděl toto video a jestli ne, tak na to mrkni :) http://www.youtube.com/watch?v=-hf3ReceiTE. Na tomto videu se prakticky zpochybňuje metoda měření radiouhlíkovou metodou. Vše je tam vysvětleno, proč může být tato metoda nepřesná. Odhaduje se, že člověk, tak jak ho známe teď, žil přibližně před 10.000 lety až 100.000 let, tzn. s mozkem moderního člověka. Nemyslím hominidy obecně, ti budou asi ještě starší. Ale pokud by to video bylo pravda (vysvětluje to tam jistý vědec), tak jsme zase úplně někde na začátku a zase nic nevíme. Vlastně víme, že nic nevíme :D Zamysli se, doteď nikdo se 100% přesností nevysvětlil, jak vznikl vesmír, z čeho vznikl a proč vznikl. Nikdo nevysvětlil se 100% přesností, jak vznikl člověk, jestli evolucí přirozeným výběrem a jestli jsme původní druh na naší planetě nebo jestli tady kdysi nedopadla kometa z jiné galaxie s bakteriemi a s DNA, která by tady v podstatě donesla život nebo jestli jsme nebyli uměle vytvořeni jinou vyspělou rasou. Tohle jsou všechno velké otazníky, a když si o tom čtu, beru to vždy s nadsázkou.Evropská organizace pro jaderný výzkum (CERN) se v podstatě zabývá atomy obecně. V podstatě tam bádají jak vznikl vesmír, hmota, planety, galaxie, černé díry a také, zda je něco rychlejší, než světlo. Jednou se jim "povedl" pokus, kde naměřili rychlost částic, která byla rychlejší, než světlo. Pokud se to potvrdí a opravdu ty částice jsou rychlejší, než světlo, tak se začnou přepisovat učebnice fyziky a teorie relativity, která počítá s tím, že světlo je nejrychlejší, bude zpochybněná a opět budeme na začátku. Nebo třeba to, že jsou pozorovaná setkání s UFO... fajn beru to, že třeba někdo něco viděl, natočil na video či vyfotil nebo že to někdo v minulosti namaloval na skálu, ale zaráží mě to, že vždy jsou ty fotky, videa tak rozmazané, že se nedá se 100% přesností říct, co to doopravdy bylo. Kdybych "připustil", že "mimozemšťané existují, tak proč se nám prostě veřejně neukážou? Proč jsou tak tajemní? Když si vezmu nějakou jinou rasu, která by se dostala až do naší galaxie k naší planetě, tak počítám, že budou tak vyspělí, že by nechtěli být jen pozorovateli... myslím si, že by nás buď hned zničili nebo by tu prostě přistáli a podělili se o technologie, výměnou za něco, co by pro ně bylo důležité. Ano připouštím, že by nás chvíli pozorovali a "proklepli si nás", ale nevěřím, že by nás pozorovali tolik tisíc let, když beru v potaz to, že jsou mimozemšťané hmotní. Taky může být mimozemšťan nehmotný, třeba mrak či plyn, který má inteligenci. Nikde není psané, že jsou jen hmotní.
      Abych to shrnul, tak tohle všechno beru s nadhledem :) A teď se budu opakovat: Dějiny nám potvrdili, že to, o čem si lidé kdysi mysleli, že je pravda, je dnes lež a to, co si myslíme teď, že to tak určitě je, může být zítra úplně jinak. Takže prakticky o našem bytí či nebytí na tomto světě, v tomto vesmíru víme úplné kulové :D Jsou věci, které se dají chemicky, fyzicky či jinak ověřit a vyrobit, ale stále jsou věci, na které je i náš mozek stále krátký... PS: mě by zajímalo, co stálo na tvém startovním můstku, jak si tu psal :) Jak budeš mít čas, tak se rozepiš :)
      S pozdravem Michal :)

      Vymazat
    3. Michale,
      díky za komentář. O (ne)spolehlivosti datování kolegy uhlíka tu na blogu už zmínky byly a tím nemám na mysli citace z divadla Járy Cimrmana :-) Pokud se nemýlím, pak obrazně řečeno na těchto stránkách tuto metodu zpochybnil (krom jiného) vědec a spisovatel Ivo Wiesner v odkazech na některou z jeho knížek. Stejně tak tu byla i zmínka o možnosti, že uhlí, Grand Canyon, Andy, Himaláje, hlubokomořské příkopy, celé kontinenty mohly vznikat, ale i zanikat nikoliv postupem miliónů a miliónů let, nýbrž klidně během několika desítek minut či dní.
      A co se existence "mimoňů" týče, je si nutné položit otázku, co si pod pojmem mimozemšťan představit. Zda jeho fyzickou (pokud nějakou takovou má) podstatu - tělo, nebo jeho "JÁ". Pokud to druhé, troufám si tvrdit, že většina z nás, pokud ne všichni, jsme původně mimoni. Ono i s tím fyzickým tělem to nemusí být (nemuselo být) mimo naší Zemi příliš jinak. To se třeba nikterak zásadně nemuselo (a nebo taky jo) alespoň vizuálně změnit už milióny let (o na první pohled neviditelném odklánění se od původního komplexního složení lidského těla tu na blogu byly také úvahy v článcích o fantomové předloze, Tisulské princezně ad.). Kdo měl možnost nahlédnout do minulých životů a dostal se po časové nebo prostorové ose mimo Zemi, ten asi ví, co tím myslím. Řekl bych k tomu více, ale zatím ještě není ta správná doba :-)
      Pokud Vás správně typuji, mohly by se Vám líbit i další starší články tady na blogu.

      Vymazat
    4. Rozhodně si přečtu i další články, tedy pokud je najdu, protože zatím nevím, jak je tahle webovka rozsáhlá, ještě jsem neměl čas ji prozkoumat. Teď čtu články na www.procproto.cz. Taky hodně zajímavé, ale až tak odborné čtení to není :) Jo a prosím tě tykej mi :) Jestli máš nějaký článek o tom, jak by eventuálně mohl vzniknout vesmír, tak sem s tím :D O zrodu vesmíru jsem už něco málo četl, ale nikde není psané nic o tom, z čeho to vzniklo, jinak řečeno, víme, že asi velkým třeskem, velký třesk vznikl asi z vodík, uhlík atd...(viz nahoře můj odkaz z 17. září 2014 2:12) , ale kde se vzal ten uhlík a vodík a další prvky, pokud to jsou stavební prvky vesmíru? Pokud beru v potaz, že byl vesmír jen čisté vakuum a nic víc, tak jak se z toho nic stvořil třeba ten uhlík, vodík nebo temná energie, pokud teda existuje? Jak se může z ničeho nic někde objevit uhlík s vodíkem a další prvky? To mě právě zajímá a nikde o tom není nic psané, aspoň jsem to nikde neviděl. Třeba máš o tom více informací, než já. Jinak mimoni mě až tak nezajímají, aspoň prozatím, spíš mě ještě dost zajímají krom toho vesmíru i jiné paralelní dimenze... Je dost možné, že pokud jiné dimenze existují a probíhají ve stejné časové době nebo probíhají v jiném čase, než my, tak by člověk opravdu mohl vidět nějakým způsobem, třeba hypnózou, svůj minulý či budou život, jestli teda myslíš tím minulým životem to, co já (že se někdo probudil třeba z hypnózy a řekl o sobě, že byl třeba Napoleon nebo že byl kaktusem na planetě XY v galaxii XY). Jestli máš po ruce nějaké ty články, zkopíruj mi tu prosím odkazy :) díky moc

      Vymazat
    5. Michale,
      jednou z mnoha možných variant vzniku vesmíru, ale i dalšími neméně zajímavými věcmi, se zabývali spisovatelé Taťjana a Vitalij Tichoplavovi. Jejich knihy jsou jakýmsi soupisem poznatků především ruské vědy, která je méně konzervativní a spoutaná dogmaty, než jinde ve světě. Jen už nevím, v které z jejich publikací to bylo. Možná šlo o titul "Velký převrat" či "Fyzika víry". Myslím, že by to byla literatura pro tebe :-)
      A k minulým životům mě nejblíže nedostal internet, nýbrž osobní setkání s několika zajímavými lidmi, tudíž žádné odkazy nemám. Ale na netu se k danému tématu dá najít přehršel článků :-)

      Vymazat
    6. DLE ZAPISU Z KNIHY VYDANE V CESTINE! Z ROKU 1512 KTEROU NEKDO PRODAVAL NA AUKRU A PRIDAL TAM SCANY PAR STRANEK, JE RYCHLOST SVETLA PROMENLIVA A TO VE VSECH SMERECH SVETLO MUZE TEDY LAICKY RECENO ZRYCHLOVAT ZPOMALOVAT CI DOKONCE COUVAT A SPIRALOVE ROTOVAT. V KNIZE KTERA CERPALA ZREJME Z ARAB-INDIC. PRAMENU A PREKLADU JE SVETLO NAZYVANO CHVEJICIM SE LOUCEM Z HVIEZD COZ BY SE DALI INTERPRETOVAT JAKO VIBRACNI ZARENI ZE SLUNCI. DLE NEJNOVJEJSICH POKUSU S DETEKTORY CASTIC Z DALEKEHO VESMIRU SE ZDA ZE RYCHLOST SVETLA NEMUZE BYT KONECNA NEBO KONSTANTNI JELIKOZ JI NA CESTE PROSTOREM OVLIVNUJE PROSTOR A HMOTA V NEM I MIMO NEJ VCETNE TEMNE HMOTY ATD. DALE SE UTAJUJI I LIKVIDUJI NEKTERE ARCH. NALEZY Z CR A PUBLIKUJI JEN V INTERNIM SYSTEMU COZ PRY PROZRADIL NEJAKY ZAMESTNANEC V OPILOSTI NEZ SE OBESIL. JEDNA SE PRY ZEJMENA O EXISTECI RUNOVEHO PISMA A ABECEDY PRED PRICHODEM VEROZVESTU, PODZEMNI SIT TUNELU SPOJUJICICH ZAHADNA MISTA NALEZ SVITKU ZATAVENYCH DO PLEXISKLU PODOBNE HMOTY V PRAZSKEM ZLICINE, PODIVNE KOVOVE ARTEFAKTY S VERTIKALNIM OBRAZKOVYM PISMEM VE STOLACH NEDALEKO SUMAVSKEHO SRNI. 2000 LET STARY DVOJITY KRIZ Z UMELE PRYSKYRICE S BINARNIM KODEM KTERY BYL NALEZEN NA UPATI KOPCE KUBLOV ATD. BALTHASAR D25

      Vymazat

Podmínky pro publikování komentářů