27. 10. 2013

Matěj - Úvahy blázna 5 (nad modelem Slovanských véd)

Slovansko-árijský energetický systém člověka je tvořen devíti tělními čakrami, kde spodní tři čakry nízkých energií ovládají fyzično a spojují nás s přírodou – svět (pro nás je srozumitelnější výraz úroveň) Navi.
Střední trojice čaker je duševní, kdy jemnohmotná těla středních energií nás spojují s lidmi – svět Javi.
Vrchní čakry jsou duchovní a jejich vysoké energie nám dávají možnost nahlédnout a poznávat to, co je umístěno za světem jevů – tedy svět Slavi.
Pak jsou čakry umístěné mimo naše tělo a to je oblast velmi vysokých energií – světa Pravi.
Vztahy mezi úrovněmi fungování jednotlivých světů-úrovní, vytvářejí různé typy člověka. Tedy ve škále od trojičného člověka, který zahrnuje pouze instinkty, smysly, rozum a intelekt, jenž po smrti odchází do nižších světů a je zván – jedenkráte žijícím.
Dále je to člověk sedmoričný, jenž k výše uvedeným má vůli, sílu mysli, sílu slova, sílu duše. Tenhle typ má možnost po fyzické smrti výběru. Může pokračovat ve svém duchovním vývoji, nebo degradovat na nižší úroveň.
Pak je to člověk transcedentní-devatoričný, kde k výše uvedeným schopnostem přibude um a vůle, duch a víra.
Tito lidé pak mají možnost státi se dalším vývojem tím, co Slované nazývali As-šestnáctoričný, což je Bůh žijící na Zemi, který pak aktivací všech energetických center má možnost vyloučit ze hry systém stárnutí a tedy i smrti!


 Tenhle velmi zjednodušenej vzor, či model, kterej jsem si sesmolil ze Slovanskejch véd mi hodně pomohl. Alespoň tedy k laickýmu pochopení toho, co vědci typu Kiriliana, Kozyreva, Erwina Schrodingera a samozřejmě i jinejch, míní pod celostním pojmem informační a energetickej prostor.
Tohle sousloví totiž konečně koresponduje s představama dávnejch mudrců a mágů mnoha etnik a kultur, zahrnujíc nejenom energetickou strukturu člověka, ale i spojení a propojení všechno se vším od elementárních částic až po galaxie, vesmíry a zpět. Což dává nám lidem šanci spojit se s tím, čemu říkáme Universum, tedy konečně sami se sebou.
Ještě musím upozornit na jednu podobnost. A tou je obrazně vyjádřenej názor Véd, jenž opět koresponduje se současnou vědou v sumáru lidský aury, která podle vědy má šest okruhů - obal éterický, astrální, mentální, kauzální, budhický a átmický, jež jsou vyjádřeny v barevným, pulzujícím spektru, které má v průměru dva a půl až tři a půl metru. Ovšem u všelijak postiženejch lidí se jeho hodnota zvětšuje až na šest metrů. A tenhle jev, jakož i všechny ostatní, je součástí onoho informačního a energetickýho prostoru.
Dá se tedy říct, že dnes už tyto jevy nepatří pouze do obraznejch sdělení různejch etnik, slovanskejch véd, pojmosloví metafyziky a ezoteriky, ale konečně náleží i do výrazů užívanejch současnou, i když pořád ještě ne "zrovna oficiální vědou". Je rovněž příznačný, že většina učenců zabejvajících se těmito vrcholnými a vskutku celostními, vědeckými disciplínami jsou většinou původem Slované.


3 komentáře:

  1. Uf, krása, circles-kruhy sú šperky na hrudi matky ZEME
    - Ako žena nosí na krku prívesok - srdiečko, krížik, perlu , symbol , má zakódovaný v šperku svoj naturel. Ak sa zadívate, porozumiete..
    Matéji, tvoj aj ke´d stručný výklad je pre mňa posúvajúci. Už dávnejšie mi bolo oznámené , že :
    "tých 12 bodov musíme naplniť" a môj učiteľ mi šupol do rúk "fascikel" informácií. Jaksi som sa ešte k nemu nedostala do hlbky ale i E.Haichhovorí o dvanástke.
    Som veľmi rada tomuto článočku, ďakujem, pekný deň všetkým , B

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Bed,
    dík za Tvoje poetický a nádherně ženský vyjádření stavu věcí. Elisabeth Haich byla úžasná ženská a úžasnej kumštýř. Četl jsem od ní pouze Zasvěcení a ocituju poslední čtyři řádečky týhle knihy, který doplňujou ten můj chudinkej sumár.

    já jest život a jediná skutečnost
    a kdo je zasvěcen do já, což znamená,
    že sám sebe dokonale poznal, miluje vše
    a všechno stejně, protože je s nimi zajedno

    OdpovědětVymazat
  3. Hoj, hm mne pod ruku prišlo tiež "len" Zasvätenie. Nateraz stačí. Načim by bolo prelúskať ešte raz...
    Keď sme u kníh, nemáte niekto doma "7 Tibeťaniek"? chcem byť viac celostná, ke´d udrie Vlna.
    B

    OdpovědětVymazat

Podmínky pro publikování komentářů